Herbronningsruimte

De Espace Ressources is een sociale activeringsdienst die tot doel heeft de burgers in staat te stellen weer vertrouwen in zichzelf en hun capaciteiten te krijgen, geleidelijk een ritme te vinden, een netwerk te (her)creëren en zichzelf in het leerproces in te wijden. De regeling is ook bedoeld voor mensen die hun praktijk en toe-eigening van het Frans willen verbeteren. Deelname geschiedt op vrijwillige basis na analyse van de situatie en de behoeften van de betrokkene.

Het Hulpmiddelencentrum biedt voornamelijk groepsondersteuning met educatieve, artistieke en culturele workshops, zoals burgerschap, IT, koken, gezondheid, tekenen, uitstapjes, enz. Het programma van workshops is gevarieerd en biedt de deelnemers de mogelijkheid om nuttige informatie, middelen en een netwerk op te doen.

Er wordt ook individuele steun verleend om gericht in te grijpen om de sociale situatie van elke deelnemer te verbeteren. Aan het eind van het proces definieert elke deelnemer een project dat een schakel en een zinvol onderdeel van zijn of haar reis zal zijn.

Tel.
Adresse rue de Bosnie 40 à 1060 Bruxelles


Design & développement Franck Halatre web developpeur web designer
Bruxelles Belgique
franck@artinthebox.be